33

TOP 10 nuostabių krosnelių, kurios jus sušildys

Nežinau ar kas tikėjosi dar tokios stiprios žiemužės po šilto gruodžio… Kai spaudžia šaltukas smagu išvažiuoti į gamtą, iškepti šašlyką, pačiužinėti su rogutėmis…nu bet kai šaltis toks – tai tik namie sėdėti, o dėl dabar Lietuvoje susiklosčiusios situacijos su šildymu, net nežinau ar šalčiau sėdėti lauke prie laužo ar namie.

Žinoma, tokių problemų išvengia tie, kurie šildosi autonomiškai – židiniais, krosnelėmis ir pan. Nusprendžiau parašyti keletą straipsnių židinių tematika kol sniegas ir šaltis dar laikosi. Juk kaip ne kaip – židinys, viena svarbiausių ir geidžiamiausių naujų namų detalių. Šįkart parašysiu TOP10 mano subjektyvia nuomone geriausių krosnelių (geriausių nereiškia, kad efektyviausių šildymo atžvilgiu ar pan, tiesiog žvelgisu į originalumą)

1. Invicta Gaya Leaf

Invicta Gaya Leaf

Nerealiai originaliai atrodanti krosnelė, net nežinau kokiu stiliumi dvelkia, bet būtų nuostabiausias jūsų namų akcentas.

Daugiau informacijos apie šią krosnelę:

http://inamus.com/en/stoves/21-invicta-gaya-leaf-stove.html

2. MCZ Nasik

MCZ Nasik @ inamus.com

Nedidukė, jauki granulinė krosnelė, kuri tilps ir papuošius manau kiekvienus namus bei papirks svečius savo nuoširdumu ir paprastumu. Tos medinės kojelės eina kartu su krosnele ir atrodo nerealiai jaukiai.

Daugiau info apie krosnelę:

http://inamus.com/en/stoves/296-mcz-nasik-stove.html

3. Vermont Castings Encore Two-In-One

Vermont Castings Encore Two In One @ inamus.com

Vermont Casting – tikras amerikiečių pasididžiavimas. Žinoma – made in USA. Šeip labai gero gamintojo klasikinio stiliaus medžio krosnelė. Ant krosnelės viršaus yra speciali vieta maisto šildymui, kas manau yra ultra cozy :)

Daugiau informacijos apie krosnelę:

http://inamus.com/en/stoves/1073-vermont-castings-encore-two-in-one-stove.html

4. Austroflamm Slim 2.0

Austroflamm Slim 2.0 @ inamus.com

Įdomi krosnelė kampiniu stiklu, toks gana modernus kvadratinis dizainas. Šitoj nuotraukoj atrodo šlykščiai, bet realybėj – nuostabiai :) O šeip apšildo 33-84 m2 plotą, priklausomai nuo pastato izoliacijos – lietuviškam loftui sočiai :)

Daugiau info apie krosnelę:

http://inamus.com/en/stoves/1176-austroflamm-slim-20-stove.html

5. Contura 35T

Contura 35T stove @ inamus.com

Graži medžio krosnelė su muilo akmens apdaila. Skandinaviškas dizainas ir gamyba. Labai fainai atrodo, kad iš visų 3 pusių yra kažkiek stiklo, per kurį matosi liepsnos.

Daugiau info apie krosnelę:

http://inamus.com/en/stoves/1130-contura-35t-stove.html

6. Jotul F162

Jotul F162 stove @ inamus.com

Kainos, funkcionalumo ir išvaizdos derinys. Kartais reikia tiesiog paprastos krosnelės, kuri šildytų, o ne namų akcento. Manau tam ši krosnelė puikiai tinka. Juolab – Jotul labai žinoma Lietuvoje ir apskritai pasaulyje židinių gamintoja.

Daugiau informacijos apie krosnelę:

http://inamus.com/en/stoves/93-jotul-f162-stove.html

7. MCZ Toba Air

MCZ Toba Air stove @ inamus.com

Modernaus, „sportinio“ dizaino krosnelė tiesiog sukurta tapti aktyvių miesto viengungių numylėtaja :) Gražus ir aiškus dizainas – išrinktas vienu geriausių 2011 produktų dizainų.

Daugiau informacijos apie šią krosnelę:

http://inamus.com/en/stoves/291-mcz-toba-stove.html

8. Contura 780

Contura 780

Gražus skandinaviškas dizainas, estetika. Praktiška krosnelė norintiems ir funkcijos ir grožio.

Daugiau informacijos apie šią krosnelę:

http://inamus.com/en/stoves/1123-contura-780-stove.html

9. Austroflamm G1

Austroflamm G1 stove @ inamus.com

Sumoderninto klasikinio dizaino, su šiek tiek „funky“ elementų ši krosnelė nė kiek nenusileidžia prieš tai buvusioms. Gal tik kiek sunkiau rasti interjerą, kad pritaikyti šią krosnelę. Taip pat turi specialią vietą viršuje šildyti maistui. Cozyyy…

Daugiau informacijos apie šią krosnelę:

http://inamus.com/en/stoves/1184-austroflamm-g1-stove.html

10. Conmoto Turn

Conmoto Turn stove @ inamus.com

Labai originalaus dizaino, besisukanti medžio krosnelė. Kaip matote iš nuotraukos taip pat turi ir vietą laikyti malkoms. Nors atrodo originaliai, abejoju jos patikimumu, ar nunusisukios per keletą metų…

Daugiau info apie šią krosnelę:

http://inamus.com/en/stoves/643-conmoto-turn-stove.html

Na štai! Ir visos 10 krosnelių, kurias norėjau jums parodyti. Jei turite savo megstamiausias krosneles, arba tokių bežiūrėdami šį straipsnį radote – pasidalinkite su visais komentaruose!

Antrasis straipsnis bus su TOP10 židnių kapsulių/indėklų :)

Parašykite komentarą